14 January 2021

Ισχυρή αθλητική συνεργασία ΙΕΚ ΑΛΦΑ & Χ.Α.Ν.Θ

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ X.A.N.Θ

 

Αθλητισμός και Εκπαίδευση στα καλύτερά τους! Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ ενώνει τις δυνάμεις του με τη Χ.Α.Ν.Θ στη Θεσσαλονίκη, προβαίνοντας σε μία ακόμα ισχυρή, αθλητική συνεργασία, με στόχο την ανάδειξη της άρρηκτης σύνδεσης Αθλητισμού & Εκπαίδευσης που αποτελεί μεγάλη πρωτοβουλία του Νο1 Sports School της χώρας! 


Η πολυετής εκπαιδευτική παρουσία και το υψηλό επίπεδο Εκπαίδευσης που παρέχει το ΙΕΚ ΑΛΦΑ –που εφεξής θα διατελεί «Αποκλειστικός Υποστηρικτής Εκπαίδευσης» των αθλητικών ομάδων της Χ.Α.Ν.Θ.– σε συνδυασμό με το έργο που διαχρονικά επιτελεί (τα τελευταία 100 χρόνια) η Χ.Α.Ν.Θ. στον χώρο του Αθλητισμού, εγγυώνται το πετυχημένο αποτέλεσμα της συνεργασίας! Μια συνεργασία που, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει σημαντικές κοινές δράσεις και εκδηλώσεις, μέσω των οποίων θα ωφεληθούν τόσο οι σπουδαστές του κορυφαίου ΙΕΚ της χώρας -με εξειδίκευση και στα Αθλητικά Επαγγέλματα– όσο και οι αθλητές της Χ.Α.Ν.Θ.

 

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη από τις δύο πλευρές, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ παρέχει, μεταξύ άλλων, στα μέλη της Χ.Α.Ν.Θ.(αθλητές, προπονητές, τακτικά μέλη και εθελοντές):

  • Δύο πλήρεις υποτροφίες (ακαδημαϊκά έτη 2020-2021 και 2021-2022), σε ειδικότητα επιλογής των υποτρόφων
  • Τέσσερις ετήσιες υποτροφίες (ακαδημαϊκό έτος 2020-2021), σε ειδικότητα επιλογής των υποτρόφων
  • Τέσσερις ετήσιες υποτροφίες (ακαδημαϊκό έτος 2021-2022) σε ειδικότητα επιλογής των υποτρόφων
  • Έκπτωση στα δίδακτρα (40%) σε όλους τους αθλητές, τα τακτικά και έκτακτα μέλη της Χ.Α.Ν.Θ., στις οικογένειές τους και σε όλους τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας της Χ.Α.Ν.Θ (των αγωνιστικών σεζόν 2020-2021 και 2021-2022), που ενδιαφέρονται για σπουδές υπεροχής στην Προπονητική, την Αθλητική Δημοσιογραφία, τη Διαιτολογία, τη Φυσικοθεραπεία και σε άλλες 91 περιζήτητες ειδικότητες

 

 

Αναφορικά με την έναρξη της συνεργασίας, η Γενική Διευθύντρια του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, κα. Έλενα Κακούρα, δήλωσε: 

«Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας. Δοκιμαστήκαμε και εκτιμήσαμε την αξία της υγείας και της αλληλεγγύης, καθώς επίσης κληθήκαμε να αντιληφθούμε την έννοια της ατομικής ευθύνης. Σε αυτήν, λοιπόν, τη δύσκολη συγκυρία, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, ως ο πιο σύγχρονος και εξελισσόμενος εκπαιδευτικός φορέας, συνεχίζει να στηρίζει τον Αθλητισμό και τα αθλητικά σωματεία, ενισχύοντας τη δράση τους. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΛΦΑ, με τη δυναμική του παρουσία σε 6 σημεία ανά την Ελλάδα, παρέχει σε νέους, αλλά και σε άτομα όλων των ηλικιών, προγράμματα εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης, με στόχο την επιμόρφωση, την εδραίωση ή /και επανένταξη στην αγορά εργασίας και την απόκτηση τυπικών προσόντων (πτυχίων, κλπ.) σε όλους, ανεξαιρέτως φύλου, φυλής, και θρησκείας».

 

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ., κ. Δημήτρης Καραϊσκος, επεσήμανε:

«Καλωσορίζουμε τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΛΦΑ στην οικογένεια του Αθλητισμού της ΧΑΝΘ! Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ευχάριστο για εμάς το γεγονός ότι ο όμιλος ΑΛΦΑ επιλέγει να στηρίξει τον Αθλητισμό της ΧΑΝΘ, ιδιαίτερα σ’ αυτήν τη δύσκολη -για όλους μας- περίοδο που διανύουμε. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία αυτή θα μας κάνει αμφότερους πιο δυνατούς και θα ενισχύσει το έργο και την προσφορά μας προς τους νέους».

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα Νέα Τμήματα Φεβρουαρίου:

    • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
    • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
    • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
    • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ