7 April 2020

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Αφιερωμένη στους ήρωες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου 2020) μας βρίσκει όλους ενωμένους και με τα μάτια στραμμένα στο Παγκόσμιο Σύστημα Υγείας. Εν μέσω της πανδημίας, θα πρέπει να αφιερωθεί σε όλους όσους μάχονται για εμάς στα σύγχρονα “συρματοπλέγματα”, αυτά των νοσοκομειακών χώρων και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ενάντια στον Covid-19.

Τιμούμε λοιπόν, και συγχαίρουμε για το έργο του, όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Παγκοσμίου Συστήματος Υγείας, του οποίου η αντοχή και το σθένος δοκιμάζεται καθημερινά.
Πρόκειται για τους δικούς μας ήρωες, που δεν έχουν σταματήσει να προσπαθούν αδιάκοπα για όλους μας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.
Η σημερινή μέρα, πέρα από ένας φόρος τιμής, θα πρέπει να είναι μια ηχηρή υπενθύμιση  για τη σημαντικότητα τήρησης των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του Covid-19. Σεβόμαστε την προσπάθεια και τoν αγώνα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και έτσι συνδράμουμε με τον δικο μάς τρόπο στο έργο τους.
#menoumespiti σεβόμενοι την Παγκόσμια Υγεία και τα μέσα της,
#menoumespiti προσπαθώντας συλλογικά για ένα καλύτερο αύριο.
#menoumespiti τηρώντας τα μέτρα υγιεινής και προστασίας που έχουν ανακοινωθεί
Δεν σταματάμε να παραμένουμε  “φορείς” μιας υγιούς στάσης ζωής, σύμφωνα με τον πατέρα της σύγχρονης ιατρικής, Ιπποκράτη:
 
“Μια υγιής στάση ζωής είναι μεταδοτική, αλλά μην περιμένεις να ανταποκριθούν όλοι σ’αυτό. Εσύ, όμως, να παραμείνεις φορέας.”
 
#BELIEVE #iekalfa #education #stayhealthy #staysafe
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ