18 December 2017

Συμμετοχή του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του BABY STORY

Με όμορφη διάθεση και πολλή ενέργεια συμμετείχαν οι σπουδαστές του Τομέα Παιδαγωγικών και της ειδικότητας Υποκριτικής- Τέχνης Θεάτρου/ Κινηματογράφου του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργάνωσε ο Παιδικός Σταθμός BABY STORY, το Σάββατο 09/12, στο χώρο του, Πολυτεχνείου 67 στην Ευκαρπία.

 

Κύριος στόχος του Χριστουγεννιάτικου αυτού Bazaar ήταν η ψυχαγωγία και επιμορφωτική διασκέδαση παιδιών, ηλικίας 2 με 6 ετών, από τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, σε ένα γιορτινό χριστουγεννιάτικο πνεύμα και η πώληση χειροτεχνιών και χριστουγεννιάτικων δημιουργιών. Τα  έσοδα από αυτή τη δράση δόθηκαν βεβαίως στο Χαμόγελο του Παιδιού και στην Εκκλησία Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Ευκαρπία, όπως είχε προγραμματιστεί.

 

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης πέρασαν ένα δημιουργικότατο Σάββατο, μοιράζοντας χαμόγελα και μηνύματα ελπίδας, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού μέσα από τις δράσεις τους. Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων η ειδικότητα Υποκριτικής- Τέχνης Θεάτρου/ Κινηματογράφου πραγματοποίησε face-painting στα παιδιά, ένα πολύ διασκεδαστικό κουκλοθέατρο και ετοίμασε τον Άϊ Βασίλη με τους ταράνδους του για φωτογραφίες με τα παιδιά. Φυσικά δεν έλειψε το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου των ευχών, με κάρτες που δημιούργησαν όλοι μαζί.

 

Ο Τομέας Παιδαγωγικών, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού προς τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, «ερμήνευσε» ένα τραγουδάκι στη νοηματική συνοδευόμενο από μία μουσικοκινητική δράση, ενώ οι σπουδαστές της Δημοσιογραφίας τραβούσαν στιγμιότυπα από το Bazaar, συλλέγοντας εντυπώσεις για αυτή τη γιορτινή στιγμή με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

 

To ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Παιδικό Σταθμό BABY STORY, έδωσε την ευκαιρία στους σπουδαστές του να εκπαιδευτούν άμεσα στο αντικείμενο των σπουδών τους και να ανταλλάξουν ιδέες, στο πλαίσιο μίας γόνιμης συνεργασίας με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σταθμού, με γνώμονα την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων υπό το πρίσμα  του φιλανθρωπικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ