20 September 2019

Με την Ολυμπιονίκη Νίκη Μπακογιάννη και 23 διεθνείς προπονητές από 10 αθλήματα το Open Day Προπονητικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας

Open Day Προπονητικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας 2019

ΕΠΙΛΕΞΕ ΤΗ Νο1 ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ!

 

Με μία Ολυμπιονίκη, 23 διεθνείς προπονητές και σπουδαίους αθλητές, και με συντονιστή τον κ. Αντώνη Γλύκα, πραγματοποιήθηκε το Open Day Προπονητικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, με τους νέους σπουδαστές να ζούνε -από την πρώτη τους κιόλας επαφή με το αντικείμενο των σπουδών τους- μια μοναδική εμπειρία, ακούγοντας συμβουλές και ευχές από μεγάλες προσωπικότητες του Αθλητισμού, όπως: η Ολυμπιονίκης στίβου Νίκη Μπακογιάννη, ο διεθνής μπασκετμπολίστας και προπονητής Δημήτρης Παπανικολάου, ο παίκτης πόλο με τα περισσότερα Πρωταθλήματα Ελλάδος & προπονητής Α1 Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, ο γνωστός προπονητής ποδοσφαίρου Σάκης Τσιώλης, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Βόλεϊ Κώστας Γκούντας, κ.ά.

Οι σημαντικοί αθλητές και προπονητές από 10 αθλήματα που έδωσαν το «παρών» και μίλησαν στους νέους σπουδαστές Προπονητικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, στο Open Day του Τομέα Πολιτισμού & Αθλητισμού, που διοργανώσε η Νο1 Σχολή Προπονητικής στην Ελλάδα, ήταν οι εξής:

Η Ολυμπιονίκης Στίβου Νίκη Μπακογιάννη, οι διεθνείς μπασκετμπολίστες και προπονητές Δημήτρης Παπανικολάου και Μιχάλης Ρωμανίδης, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Πόλο Φιλιώ Μανωλιουδάκη, ο παίκτης πόλο με τα περισσότερα Πρωταθλήματα Ελλάδος Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, ο διεθνής βολεϊμπολίστας Βασίλης Μηνούδης, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Πετοσφαίρισης Κώστας Γκούντας, οι Πρωταθλητές & Κυπελλούχοι Ελλάδος Handball 2018-2019 Kώστας Τσιλιμπάρης και Γρηγόρης Σανίκης, η προπονήτρια τένις & μπασκετμπολίστρια Κατερίνα Σπαθάρου, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές και προπονητές ποδοσφαίρου Άκης Μάντζιος, Σάκης Τσιώλης, Μιχάλης Καβαλιέρης, Σπύρος Παπακανέλλος και Βασίλης Βούζας, o πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσιρλίντινγκ Μάικ Φουντεδάκης, ο Γ.Γ της Ομοσπονδίας Γυμναστηρίων Δώρος Κλεοβούλου, ο προπονητής Ειδικής Φυσικής Αγωγής (Boccia) Σωτήρης Χρονόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Π.Σ.Α.Π Γιώργος Γεωργίου, ο Γ.Γ του Π.Σ.Α.Π. Γιώργος Ζησόπουλος, ο Γ.Γ. της Ε.Π.Σ.Α. Γαβρίλος Παπαδόπουλος, ο Γ.Γ. της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. Γιάννης Νάκας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αθλητιατρικής Εταιρείας Ξενοφώντας Ρούσσης, και ο αθλητίατρος Νίκος Ραζής!

 • Νίκη Μπακογιάννη (Ολυμπιονίκης στο άλμα εις ύψος):

«Για όσους από εσάς, θέλετε να ειδικευθείτε στην Προπονητική Στίβου, οι Ακαδημίες μου στο Ολυμπιακό Στάδιο είναι ανοιχτές! Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία!».

 • Γρηγόρης Σανίκης (Πρωταθλητής & Κυπελλούχος Ελλάδος Handball 2018-2019)

«Το έργο των προπονητών είναι ακόμα πιο σημαντικό από των αθλητών. Είστε στο καλύτερο μέρος που θα μπορούσατε να βρεθείτε, για να φτάσετε όσο πιο ψηλά γίνεται στην Προπονητική!».

 • Δημήτρης Παπανικολάου (διεθνής μπασκετμπολίστας & προπονητής)

«To IEK AΛΦΑ έχει την καλύτερη Σχολή Προπονητικής και το διαπίστωσα με την εμπειρία τόσων ετών που έχω. Συστήνω σε όσους θέλουν να γίνουν Προπονητές να γραφτούν στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ!».

 • Θοδωρής Χατζηθεοδώρου (ο παίκτης πόλο με τα περισσότερα Πρωταθλήματα Ελλάδος)

«Εγώ αυτό που έχω μάθει και σαν αθλητής και πλέον σαν προπονητής, έχοντας διατελέσει και στην Εθνική Ομάδα και τώρα σε σωματείο με μικρά παιδιά, είναι ότι η γνώση -προσωπική μου εκτίμηση– επηρεάζει σε μεγάλο ποσοστό την επιτυχία ενός προπονητή. Και εδώ στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, μπορείτε να μάθετε. Καλή ακαδημαϊκή σεζόν και καλή σταδιοδρομία!».

 • Σάκης Τσιώλης (προπονητής ποδοσφαίρου)

«Είμαι χρόνια στο ποδόσφαιρο και στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ είδα οργάνωση, ενδιαφέρον, όραμα, επιστημονική κατάρτιση σε μια πολύ καλή Σχολή Προπονητικής».

 • Κώστας Γκούντας (Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ)

«Διά Βίου μάθηση, διά βίου άθληση, διά βίου γνώση για σας! Ξέρω ότι η γνώση δεν έχει ταβάνι, «γηράσκω αεί διδασκόμενος» λέγανε οι πρόγονοί μας! Στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, θα πάρετε ερεθίσματα, γνώση και πολλή πληροφορία. Στο χέρι σας είναι όλη αυτή τη γνώση να την κάνετε κτήμα σας, να τη μεταδώσετε και να πετύχετε αυτό που έχετε στόχο. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και ραντεβού στα γήπεδα του βόλεϊ ως συνάδελφοι πια!».

 • Δώρος Κλεοβούλου (Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων

«Αποφασίσατε, διαλέξατε να γίνετε προπονητές. Θα σας πω ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα για να καταλάβετε τον ρόλο του προπονητή: Έχουμε ένα παιδάκι 3, 5, 7 ετών που δεν πίνει γάλα. Του λέει η παιδίατρός του, η μαμά του, η δασκάλα του, η γιαγιά του ότι πρέπει να πίνει γάλα. Δεν… Αν του πει όμως ο προπονητής του ότι πρέπει να πίνει γάλα, τότε θα πίνει 3 λίτρα την ημέρα! Είναι καταλυτικός ο ρόλος του Προπονητή!

 • Μάϊκ Φουντεδάκης (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading)

«Εσείς είστε αυτοί που σε οποιοδήποτε άθλημα διαλέξετε να εστιάσετε, θα πρέπει να βγείτε έξω στην αγορά εργασίας και να δουλέψετε σκληρά! Και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ έχει παράδοση και τεράστια εμπειρία στην αθλητική εκπαίδευση. Θα σας μάθει να δουλεύετε σκληρά και θα σας βοηθήσουν να εξελίσσετε συνέχεια τις γνώσεις σας».

Και αυτόν τον Σεπτέμβριο, επίλεξε τη Νο1 Σχολή Προπονητικής της χώρας και γίνε επαγγελματίας δίπλα στους κορυφαίους!

ΣΤΟ ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΣΗΜΕΡΑ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΥΡΙΟ -ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟ!

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα νέα τμήματα Οκτωβρίου 2019:

 • https://www.iekalfa.gr/
 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57 (κτίριο 1) & Αχιλλέως 31-33 (κτίριο 2), 210 9640117
 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ