18 January 2018

Δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Θάψε ιστορία- η Επικοινωνιακή Πολιτική και τα Social Media σε ένα Γραφείο Κηδειών» πραγματοποιήθηκε από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

Με πολύ ενδιαφέρον και πληθώρα δημιουργικών ιδεών ολοκληρώθηκε το σεμινάριο με θέμα «Θάψε ιστορία- η Επικοινωνιακή Πολιτική και τα Social Media σε ένα Γραφείο Τελετών» από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Οίκο Τελετών Φάνης Μπαμπούλας και Υιός, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, στις εγκαταστάσεις του, Βαλαωρίτου 9.

 

Πλήθος σπουδαστών παρευρέθηκε χθες στην ιδιαίτερη παρουσίαση του κου Ευθύμιου Σαββάκη, Υπεύθυνου Επικοινωνιών του Οίκου Τελετών Φάνης Μπαμπούλας και Υιός, Δημοσιογράφου και Υποψήφιου Διδάκτορα του Α.Π.Θ, για το στήσιμο της Επικοινωνιακής Πολιτικής και των Social Media σε έναν Οίκο Τελετών. Αξίζει να αναφερθεί ότι ανάμεσα στο κοινό υπήρχαν και άτομα από την Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος, τα οποία χάρη στο Διερμηνέα του Κέντρου Νοηματικής Γλώσσας Smiyl, κο Σπύρο Κουζέλη, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να καταλάβουν το σεμινάριο, κερδίζοντας εμπειρία, γνώση και αλληλεπίδραση με τους άλλους συμμετέχοντες.

 

Η ατμόσφαιρα σαφώς ήταν ηλεκτρισμένη με πολύ περιέργεια προς το επάγγελμα αυτό και το χειρισμό του αναφορικά στην εξωστρέφεια και την αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί με το κοινό. Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης παίρνοντας ως παράδειγμα τη στρατηγική που εφάρμοσε ο κος Σαββάκης και τα επικοινωνιακά εργαλεία που χρησιμοποίησε, αντιλήφθηκαν ότι ο λεπτός χειρισμός, ο επαγγελματισμός και η ηθική μπορούν να αποφέρουν μεγάλα αποτελέσματα για μια επιτυχημένη επικοινωνία χωρίς την ανάγκη μεγάλου budget.

 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε λόγος για τη σπουδαιότητα που διαδραματίζει η παρουσία στα Social Media και η αναγνωρισιμότητα που τη διαδέχεται με τη χρήση γραφιστικών και χαρακτήρων-στίγμα του Branding. Ως εκ τούτου οι συμμετέχοντες κέρδισαν ιδέες και γνώση καταλαβαίνοντας ότι η καινοτομία και η τόλμη να εισάγεις κάτι το διαφορετικό στον τομέα σου, αποτελεί ρίσκο και πρόκληση ταυτόχρονα, αλλά αυτό είναι που θα σε διακρίνει από το πλήθος και τον ανταγωνισμό.

 

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου για να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ