17 January 2024

Θεαματική συμμετοχή στην Ημερίδα για τη βία που συνδιοργάνωσαν το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας & ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης

 

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΡΑΣ, ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ & ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

 

Ημερίδα με ελεύθερη είσοδο και θέμα «Τα χίλια πρόσωπα της βίας» συνδιοργάνωσαν οι Τομείς Εργοθεραπείας & Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας & το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», με τη συμμετοχή 300 και πλέον μαθητών Λυκείου και σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ!

Εισηγητής της εν λόγω ενδιαφέρουσας ημερίδας– την οποία χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, και όπου έδωσαν το «παρών» ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ευάγγελος Νικοθόδης και στελέχη της Διεύθυνσης Παιδείας- ήταν ο κορυφαίος Έλληνας ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής, Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Metropolitan, κ. Δημήτρης Σούρας! 

Κατά την ομιλία του, ο κ. Σούρας απάντησε στα ερωτήματα της νεολαίας και των παρευρισκομένων γονέων για την ψυχική και σωματική βία που υφίστανται ή/και ασκούν παιδιά και έφηβοι, αλλά και στις ανησυχίες εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην ημερίδα, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν, καθημερινά, περιστατικά σχολικής ή/και ενδοοικογενειακής βίας. Εξάλλου, ο διακεκριμένος ψυχίατρος δεν παρέλειψε να θίξει περιστατικά βίας που βγαίνουν καθημερινά στο φως, αλλά και να παρουσιάσει τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης, τόσο σε ατομικό-κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο πολιτείας.

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα να παρακολουθήσουν δωρεάν, αλλά και να συμμετάσχουν διαδραστικά στην ημερίδα για το μείζον θέμα της ψυχικής και σωματικής βίας παιδιών και εφήβων, είχαν όλοι οι πρωτοετείς και δευτεροετείς σπουδαστές Υγείας, Εργοθεραπείας και Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, τελειόφοιτοι και απόφοιτοι του Νο1 ΙΕΚ στη Γλυφάδα, μαθητές Λυκείων του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, χωρίς ηλικιακό περιορισμό.

Η ημερίδα που συνδιοργάνωσαν, με θεαματική επιτυχία, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας και ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης, με ομιλητή τον καταξιωμένο ψυχίατρο, αποτελεί ένα μόνο δείγμα των συνεργασιών με ειδικούς από τον κλάδο της Υγείας, με γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και των εξειδικευμένων γνώσεων που παρέχει το μεγαλύτερο ΙΕΚ στα Νότια Προάστια στους σπουδαστές του.

Για περισσότερες πληροφορίες & εγγραφές στα Νέα Τμήματα Φεβρουαρίου:

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ