17 October 2018

ΑΛΦΑ DAY 2018: Με το δεξί μπήκε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης στη νέα ακαδημαϊκή χρονιά!

Mία ξεχωριστή, γιορτή πραγματοποίησε, στο πλαίσιο της υποδοχής των σπουδαστών του για την ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολυχώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού “WE”, έδωσαν το παρόν πέραν του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού της σχολής και oρισμένοι από τους πλέον σημαντικούς και καταξιωμένους επαγγελματίες σε νευραλγικούς τομείς, όπως αυτοί της υγείας, του θεάματος και της  σύγχρονης επιχειρηματικότητας, αλλά και αναγνωρίσιμοι «ήρωες» της νεολαίας με ιδιαίτερη θέση στη καρδιά των εκατοντάδων σπουδαστών που παραβρέθηκαν στη ξεχωριστή αυτή υποδοχή.

Την αρχή έκανε η Γενική Διευθύντρια του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης κα Έλενα Κακούρα, η οποία εξήρε την πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός οργανισμός, μέσα από την άριστη συνεργασία καθηγητών και διοίκησης, για να δώσει τη θέση της στην Υπεύθυνη του Τομέα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα γνωστή από τη τηλεοπτική της θητεία στις εκπομπές της Ελένης Μενεγάκη, κα Πωλίνα Γιαννιώτη, η οποία μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους σπουδαστές τα μυστικά μίας ισορροπημένης διατροφής.

Η συνέχεια της εκδήλωσης άνηκε στο μέλλον, μιας και καλεσμένη ήταν μία από τις πιο ανερχόμενες youtuber, η Esmeralda –κατά κόσμον Βίκυ Φωτιάδου- η οποία περιέγραψε με απλά λόγια τα βήματα της προς την ευρύτερη αναγνώριση από τη youtube κοινότητα. Από άλλο…μετερίζι αλλά εξίσου αγαπημένος στη νεολαία, ο έμπειρος ράπερ, Λόγος Απειλή -κατά κόσμον Χρήστος Καλιαμπάκας-, ο οποίος με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας του με το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, ως καθηγητής του Τομέα Ηχοληψίας και Μουσικής Τεχνολογίας, μίλησε για τα πρώτα βήματα ενός Μουσικού Παραγωγού στην ελληνική μουσική πραγματικότητα. Φυσικά δεν έλειψε και το μουσικό κομμάτι από τον ίδιο, όπου σε ένα μίνι σετ παρουσίασε ορισμένα από τα γνωστότερα κομμάτια της δισκογραφίας του.

Τη μουσική παράσταση του Λόγου Απειλή, ακολούθησε ο μεγάλος καλεσμένος της βραδιάς, ο κωμικός συγγραφέας και food editor, Ηλίας Φουντούλης. Με τον περίτεχνο πλην ενδεικτικό τίτλο “Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης”, ο κος Φουντούλης μίλησε για τη πορεία του προς την ευρύτερη αναγνώριση αλλά και πως συνδύασε τόσο φαινομενικά διαφορετικές περιοχές μεταξύ τους σε ένα κοινό εργασιακό project. Φυσικά δεν έλειψε και το stand up comedy show από τον ίδιο, δίνοντας έτσι μία πιο “πικάντικη” νότα στην εισήγηση του.

Τελευταίοι ομιλητές της βραδιάς, ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημοσιογραφίας και Αθλητικής Δημοσιογραφίας και Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης κος Αλέξανδρος Σαλαμές και ο Διευθυντής Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης κος Αλέξανδρος Μέλης. Ο μεν κος Σαλαμές, περιέγραψε το εργασιακό τοπίο των Media όπως διαμορφώνεται εν έτη 2018 και τις νέες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν στους εργαζόμενους σε αυτό, ο δε κος Μέλης προέτρεψε, προβάλλοντας πραγματικά success stories, τους σπουδαστές να ακολουθήσουν το όνειρο τους.

Η ιδιαίτερα επιτυχημένη βραδιά της οποίας παρουσιάστρια ήταν η έμπειρη δημοσιογράφος και καθηγήτρια του Τομέα Δημοσιογραφίας και Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονικης, κα Χριστίνα Κανατάκη έκλεισε με τη συναυλία των Bunta Planedo, του νέου μουσικού project του ράπερ των Imam Baildi, MC Yinka, του σαξοφωνίστα των Imam Baildi, Γιάννη Δίσκου και του παραγωγού των Proffesional Sinnerz, DJ Tyler.

Για περισσότερες πληροφορίες:

  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310552406
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ