22 July 2019

Hot Τομείς που δεν θα βρεις στο μηχανογραφικό!

Είναι γεγονός πως το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης είναι δύσκολο σήμερα. Επηρεασμένοι από τη δυσκολία αυτή και την αβεβαιότητα για το μέλλον που «γεννούν» η οικονομική κρίση και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, πολλοί έφηβοι και γονείς αναζητούν hot τομείς σπουδώνπου συνήθως δεν θα βρεις στο μηχανογραφικό!- και επαγγέλματα με… «αποκατάσταση». Και πολύ σωστά! Εδώ όμως αρχίζουν τα δύσκολα…

Τέτοια περίοδο μπαίνει στο προσκήνιο το ζήτημα του μηχανογραφικού, η σωστή συμπλήρωσή του και ποια επιλογή θα «ΠΡΕΠΕΙ» να κάνει ένα παιδί 17 χρονών για το μέλλον του. Τα ερωτήματα που αυτόματα γεννώνται σε αυτό το 17χρονο παιδί είναι αλλεπάλληλα και -ίσως- από τα πλέον κρίσιμα που θα πρέπει να απαντήσει στη ζωή του: «Ποια σχολή να επιλέξω;», «Τι να “σταυρώσω” στο μηχανογραφικό μου για να βρω δουλειά στην Ελλάδα;», «Ποιες είναι οι σχολές με μέλλον;», «Θα βρω δουλειά μετά τις σπουδές;», «Ποια είναι τα επαγγέλματα με μέλλον;», «Ποιοι είναι οι hot τομείς;».

Φευ! Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα παιδιά που τελειώνουν το Λύκειο και θα πρέπει να απαντήσουν σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα δεν έχουν ιδέα τι θα ήθελαν να σπουδάσουν, πόσο μάλλον να γνωρίζουν το περιεχόμενο σπουδών των τµημάτων που περιέχονται στο μηχανογραφικό, ώστε να μπορούν να αποφασίσουν τι να «σταυρώσουν» για να βρουν μετά δουλειά στη χώρα τους, χωρίς να χρειαστεί να… αποδημήσουν σε άλλες πολιτείες!

Εάν είσαι ένας από αυτούς τους χιλιάδες νέους που «πνίγεσαι» από τις αμφιβολίες και τα παραπάνω ερωτήματα… μην σκας! Γιατί πολύ απλά, τους περισσότερους hot τομείς που οδηγούν σε απορρόφηση στην αγορά εργασίας, δεν θα τους βρεις στο μηχανογραφικό!

 

Τομέας Επισιτισμού

Σε μια χώρα που η κύρια «βιομηχανία» της και «ατμομηχανή» της ανάπτυξής της είναι ο Τουρισμός, εξακολουθείς να αναρωτιέσαι γιατί η Μαγειρική και η Ζαχαροπλαστική πάνε «σφαίρα»; Φαντάζομαι πως όχι. Το θέμα είναι όμως ότι σπουδές Επισιτισμού -Μαγειρικής ή Ζαχαροπλαστικής- δεν θα βρεις στο μηχανογραφικό. Ο Τομέας Γαστρονομίας απουσιάζει παντελώς!

Μην απελπίζεσαι! Γιατί υπάρχουν Σχολές Γαστρονομίας με περγαμηνές, που αποδεικνύουν την υπεροχή τους στις σπουδές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής με τις κατακτήσεις των σπουδαστών τους σε μετάλλια και βραβεία στους μεγαλύτερους εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς Μαγειρικής, όπως η ΕΞΠΟΤΡΟΦ και η DETROP. Μια τέτοια Σχολή Μαγειρικής, που οι νέοι οι οποίοι την επιλέγουν, ξεχωρίζουν και ως σπουδαστές και ως απόφοιτοι -καθώς αναγνωρίζονται από τις μεγαλύτερες τουριστικές και ξενοδοχειακές αλυσίδες όπου εργάζονται ή κάνουν την πρακτική τους- είναι το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη!

Αν θέλεις λοιπόν να ανήκεις κι εσύ στην Dream Team των επαγγελματιών Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, κάνε την «ΑΛΦΑ» επιλογή σήμερα, με ένα click ΕΔΩ!

Στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ σήμερα, επαγγελματίας Chef & Pastry Chef αύριο!

 

Τομέας Ηλεκτρολογίας & Αυτοματισμού -Τεχνικά Επαγγέλματα

Ποιοι είναι οι περιζήτητοι επαγγελματίες που δεν τους βρίσκεις ποτέ όταν τους χρειάζεσαι -γιατί είναι «πνιγμένοι»- και παίρνουν πολύ καλές αμοιβές; Ηλεκτρολόγοι, Ψυκτικοί, Θερμοϋδραυλικοί, Τεχνικοί Αυτοματισμού, Τεχνικοί Φυσικού Αερίου και γενικά πάσης φύσεως τεχνικοί! Γενικά, τα Τεχνικά Επαγγέλματα είναι μια πολύ καλή επιλογή για να έχεις πάντα δουλειά, αρκεί να είσαι «καλός μάστορας», ήτοι καλά καταρτισμένος! Ο Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ παρέχει υψηλού επιπέδου τεχνολογική εκπαίδευση στους σπουδαστές του στον κλάδο της Ηλεκτρολογίας, στις πιο περιζήτητες ειδικότητες!

Επίλεξε αυτήν που σου ταιριάζει:

 •  Τεχνικός Αυτοματισμού
 •  Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων- Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου
 •  Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού & Κλιματισμού
 •  Τεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων
 •  Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων

 

Τομέας Ομορφιάς -Κομμωτική

Όσο θα υπάρχουν γυναίκες, τα επαγγέλματα ομορφιάς θα είναι σε άνθηση και οι σωστά καταρτισμένοι επαγγελματίες -που κατέχουν καλά το αντικείμενο- θα είναι περιζήτητοι!

Και όταν μιλάμε για γυναικεία Ομορφιά, ξεκινάμε από… τα μαλλιά! Για να μάθεις λοιπόν την Κομμωτική Τέχνη στα… καλύτερά της, επίλεξε σπουδές Κομμωτικής στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ!

Για να είσαι ΕΣΥ φέτος ένας από τους σπουδαστές μας που θα αποσπάσει τα πρώτα βραβεία και μετάλλια στις μεγαλύτερες διοργανώσεις Κομμωτικής, όπως το Φεστιβάλ Κομμωτικής Τέχνης που διοργανώνει το Σωματείο Επαγγελματιών Κομμωτών Θεσσαλονίκης ή τα «Student Hairdressing Awards» της επαγγελματικής έκθεσης κομμωτηρίου HAIRPROF! Μάθε περισσότερα εδώ.

 

Σπουδές Ηχοληψίας & Μουσικής Τεχνολογίας

Γιατί να σπουδάσεις Μουσική Τεχνολογία & Ηχοληψία;

Μα γιατί αγαπάς τη μουσική, είσαι καλλιτεχνικός τύπος και θες να διοχετεύσεις την καλλιτεχνική σου «φλέβα» στο μελλοντικό σου επάγγελμα!

Ή γιατί είσαι συνθέτης, μαέστρος ή εκτελεστής κάποιου μουσικού οργάνου και ενδιαφέρεσαι να μάθεις να χρησιμοποιείς τα εργαλεία που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία για να υλοποιήσεις τις μουσικές σου ιδέες!

Σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω κατηγορίες κι αν ανήκεις, μία είναι η επιλογή για ΣΠΟΥΔΕΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ σήμερα, ώστε να γίνεις ένας ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ αύριο: ΙΕΚ ΑΛΦΑ! Κάνε click εδώ και κάνε το όνειρό σου πραγματικότητα!

 

Σπουδές Μηχανολογίας

Έχεις ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία των μηχανών; Σε ιντριγκάρει ό,τι έχει να κάνει με την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση, και οδήγησή τους; Εάν ΝΑΙ, τότε ο Τομέας Μηχανολογίας & Μεταφορών είναι ο κλάδος σπουδών που πρέπει να ακολουθήσεις, και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ το «όχημα» που θα σε οδηγήσει στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και επιτυχία!

Αυτόν τον Σεπτέμβριο «πάτα γκάζι» και σπούδασε:

 •  Τεχνικός Μηχανοτρονικής
 •  Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων & Μοτοσυκλετών
 •  Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
 •  Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα των Μεταφορών

 

Σπουδές Διακόσμησης -Γραφιστική

Μπαίνεις σε έναν χώρο και ξαφνικά φαντάζεσαι πώς θα ήταν πιο όμορφος, καλαίσθητος, λειτουργικός και «φιλόξενος»;

Έχεις εικαστική ματιά, σε ενδιαφέρει το σχέδιο, αλλά… προτιμάς την οθόνη του PC από τον καμβά για να αποτυπώσεις τις δημιουργίες σου;

Τότε δεν έχεις παρά να επιλέξεις μία από τις ειδικότητες:

 •  Εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και σχεδιασμός
 •  Γραφίστας Εντύπων & Ηλεκτρονικών Μέσων

Σπούδασε ΣΗΜΕΡΑ δίπλα στους καλύτερους σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη, με ένα click ΕΔΩ και γίνε αυτό που ονειρεύεσαι!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ