21 January 2022

ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Υποτροφία Σπουδών στον αθλητή βόλεϊ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π, Νίκο Ζουπάνη

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ “DUAL CAREER IN ATHLETICS” ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΙΕΚ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΓΛΥΦΑΔΑ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

 

 

Με γνώμονα την εκπαίδευση των αθλητών, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ συνεχίζει την παροχή υποτροφιών σπουδών, πλήρους φοίτησης, στις 17 Ακαδημίες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π., στο πλαίσιο της μεγάλης πρωτοβουλίας του κορυφαίου ΙΕΚ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη, «Dual Career in Athletics» (Διπλή Καριέρα Αθλητών)!

 

Μετά λοιπόν από την παροχή υποτροφίας στην Προπονητική στην αθλήτρια της Ακαδημίας Βόλεϊ Γυναικών, Ζωή Σακελλαρίου, ο Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής προσέφερε πλήρη υποτροφία σπουδών για την ειδικότητα «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής» στον αθλητή της Ακαδημίας Βόλεϊ Ανδρών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π, Νίκο Ζουπάνη, παρουσία του Διευθυντή Επικοινωνίας & Αθλητικού Τομέα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, κου. Αντώνη Γλύκα, και του Υπεύθυνου Τύπου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, κου. Κώστα Δελεχά.

 

Η απονομή της υποτροφίας στον Νίκο Ζουπάνη έγινε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στη Γλυφάδα (Λ. Βουλιαγμένης 57), ενώ ο κ. Ξυνής επεσήμανε ότι θα προχωρήσει σε χορηγία υποτροφιών και σε άλλα τμήματα των «ερυθρόλευκων» Ακαδημιών. Με στόχο τόσο την ανάδειξη και ενίσχυση της μεγάλης πρωτοβουλίας του «Αθλητισμός & Εκπαίδευση», όσο και τη διάδοση του κοινωνικού μηνύματος «Dual Career in Athletics» (Διπλή Καριέρα Αθλητών), που τυγχάνει υποστήριξης μεγάλων αθλητικών προσωπικοτήτων και κορυφαίων αθλητικών φορέων και συλλόγων, μεταξύ των οποίων και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Το «Dual Career in Athletics» αφορά στην εκπαίδευση και κατάρτιση των αθλητών, από την παιδική κιόλας ηλικία και παράλληλα με την αθλητική τους πορεία, έτσι ώστε να έχουν τα εφόδια να σταδιοδρομήσουν και να βγάζουν τα προς το ζην «την επόμενη μέρα», μετά τη λήξη δηλαδή της αθλητικής τους θητείας.

Πιο συγκεκριμένα, το κοινωνικό μήνυμα «Διπλή Καριέρα Αθλητών» στοχεύει στην παρότρυνσή τους- μέσω των αθλητικών παραγόντων, των προπονητών, της οικογένειας και των ενεργειών της πολιτείας- να δίνουν βάρος στην Εκπαίδευσή τους (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μεταλυκειακή), παράλληλα με την αθλητική δραστηριότητα (ερασιτεχνική ή επαγγελματική), με αποτέλεσμα να γίνονται και καλύτεροι αθλητές, αλλά και να δημιουργούν έγκαιρα τις προϋποθέσεις για τη μεταθλητική τους ζωή και καριέρα.

Ο κ. Σοφοκλής Ξυνής, μετά την χορήγηση της υποτροφίας στον Νίκο Ζουπάνη, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Το δίπολο Αθλητισμός-Εκπαίδευση αποτελεί για τον Όμιλο ΞΥΝΗ, από την ίδρυσή του έως και σήμερα, μία από τις μεγάλες του προτεραιότητες! Η παροχή υποτροφιών στις Ακαδημίες του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού -τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την έμπρακτη και από κοινού υποστήριξη της πρωτοβουλίας μας, αλλά και του κοινωνικού μηνύματος “Dual Career in Athletics“- επιβεβαιώνει το πόσο ψηλά έχουμε σαν όμιλος το δίπολο Αθλητισμός-Εκπαίδευση. Θα ήθελα να πω ότι, πέρα από το αθλητικό ιδεώδες και την παρότρυνση των νέων να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, το οποίο εμείς, με μεγάλη επιτυχία, το προσπαθούμε για τους σπουδαστές μας, είναι πολύ σημαντικό να επιβραβεύεται η προσπάθεια και η προσφορά των αθλητών, τόσο των εν ενεργεία, όσο και των βετεράνων, με τη χορήγηση υποτροφιών σπουδών. Για τον Νίκο Ζουπάνη, λοιπόν, αυτή η υποτροφία είναι μια επιβράβευση και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία και πολλά… “πρωταθλήματα” και στις σπουδές του!».

 

Με τη σειρά του, ο αθλητής του Ολυμπιακού, Νίκος Ζουπάνης, κατά την παραλαβή της υποτροφίας από τον κ. Σοφοκλή Ξυνή, δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Σοφοκλή Ξυνή για αυτή την υποτροφία, καθώς μου δίνεται η ευκαιρία να εκπαιδευτώ, ώστε να χτίσω το μέλλον μου. Τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ δείχνουν στην πράξη την υποστήριξή τους σε όσους αθλητές δεν κατάφεραν να σπουδάσουν νωρίτερα -λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και συμμετοχών σε εθνικές ομάδες- και στηρίζουν την προσπάθεια τους, αποδεικνύοντας πως η εκπαίδευση δεν σταματά ποτέ και έχεις πάντα την ευκαιρία να θέσεις νέους στόχους! Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων, διότι μαζί με την στήριξη του Ολυμπιακού, εγώ και πολλοί συναθλητές μου μπορούμε να επενδύσουμε στο μέλλον μας, μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής μας δράσης».

 

Για περισσότερες πληροφορίες: 

  • https://www.iekalfa.gr/
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57 (κτίριο 1) & Αχιλλέως 31-33 (κτίριο 2), 210 9640117
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ