Home » Νέα διάκριση για τον Τομέα Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης
Νέα διάκριση για τον Τομέα Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής ο σεφ και καθηγητής του εκπαιδευτικού μας ομίλου, Χρήστος Γκότσης
Άλλη μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το ΙΕΚ Μαγειρικής του ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, διαμέσου του σεφ και καθηγητή του Τομέα Μαγειρικής, Χρήστου Γκότση. Ο έμπειρος σεφ και αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας, διέπρεψε ως team manager της Ελληνικής Αποστολής, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής “IKA/Culinary Olympics 2020” που πραγματοποιήθηκαν 14-19 Φεβρουαρίου στη Στουτγάρδη!
Η σπουδαία γαστρονομική διοργάνωση αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις παγκοσμίως, καθώς συμμετέχουν 2000 chefs από 59 χώρες από όλον τον κόσμο. Η ελληνική συμμετοχή κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, μαγείρεψε ένα γεύμα το οποίο ήταν εμπνευσμένο από την Μακεδονική Κουζίνα με θέμα «Ρίζες».
Ο κ. Γκότσης, δήλωσε για την συγκεκριμένη διάκριση. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για το χάλκινο μετάλλιο. Μας δόθηκε η ευκαιρία στον παγκόσμιο αυτό διαγωνισμό να επιδείξουμε την πλούσια γαστρονομία της χώρας μας. Συνεργαστήκαμε, προσπαθήσαμε σκληρά και κερδίσαμε τις καλύτερες κριτικές παγκοσμίως».
Αποτελεί τιμή για το εκπαιδευτικό μας όμιλο, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος σεφ, διδάσκει τα μυστικά της γαστρονομίας στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις και την εμπειρία του στους μελλοντικούς επαγγελματίες της Μαγειρικής Τέχνης.
Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, για άλλη μία φορά αποδεικνύει, ότι επιλέγει την επαγγελματική ελίτ σε κάθε ειδικότητα, προκειμένου να αναδείξει τα κορυφαία στελέχη της αγοράς.