24 October 2023

O Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής ομιλητής στο συνέδριο του CNN Greece με θέμα «Reskilling/Upskilling & το μέλλον της εργασίας»

ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ & ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

 

Εκ των κεντρικών ομιλητών στο συνέδριο που διοργάνωσε το CNN Greece στο Ε.Β.Ε.Α (Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) ήταν ο Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής, Πρόεδρος του Ομίλου ΞΥΝΗ, ως κορυφαίος εκπρόσωπος του κλάδου της Εκπαίδευσης, με βάση την 66ετή εμπειρία του. Επίκεντρο του συνεδρίου -με θέμα «CNN Insights: Reskilling/Upskilling & το μέλλον της εργασίας»- ήταν ο καίριος ρόλος της αναβάθμισης & επικαιροποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το μέλλον της εργασίας.

Μετρώντας διδακτική εμπειρία δεκάδων χιλιάδων ωρών και χιλιάδες επιτυχημένους επαγγελματίες (Μηχανικούς κλπ.) που πέρασαν από τα θρανία του, ο Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής ξεκίνησε την εισήγησή του εξαίροντας τον ρόλο του δάσκαλου στη διαδικασία του reskilling & upskilling. 

 

Συνέδριο του CNN Greece

 

Στη συνέχεια, ο Καθηγητής Ξυνής τόνισε την αναγκαιότητα της συστηματικής, υψηλού επιπέδου επανακατάρτισης –τουλάχιστον κάθε πενταετία- εξηγώντας πως με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποφευχθεί η απαξίωση της γνώσης, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην απομάκρυνση και αντικατάσταση του εργαζόμενου. «Το μείζον θέμα που σήμερα αποκαλούμε Reskilling & Upskilling έχει ξεκινήσει να απασχολεί τον Όμιλο ΞΥΝΗ περισσότερο από 40 χρόνια πριν! Όταν, στο πλαίσιο της ίδρυσης του MEDITERRANEAN COLLEGE το 1977, ξεκινήσαμε την εκπαιδευτική συνεργασία μας με μεγάλα Πανεπιστήμια των Η.Π.Α και της Βρετανίας, τα οποία είχαν ήδη αναπτύξει την περίφημη συνεχιζόμενη κατάρτιση (continuing education)», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Ομίλου ΞΥΝΗ

 

Συνέδριο CNN Greece

 

Εξάλλου, όπως υπογράμμισε ο κ. Ξυνής, ο Όμιλος ΞΥΝΗ εξειδικεύεται επί σειρά δεκαετιών στην επιμόρφωση φοιτητών και εργαζομένων στα νέα δεδομένα και στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας. Aρχικά με το Κέντρο Ανωτέρων Σπουδών ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ, στη συνέχεια με το Mediterranean Professional Studies (φορέα του ΜΕDITERRANEAN COLLEGE) και την τελευταία πενταετία με τα –μοναδικά στην Ελλάδα- προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης με στόχο την επικαιροποίηση γνώσεων & δεξιοτήτων: Advanced Professional Studies (APS) που παρέχονται από το Κέντρο Ανωτέρων Σπουδών ΑΛΦΑ studies. «Πρόκειται για προγράμματα –Executive Diplomas- υψηλού επιπέδου, τα οποία χαρακτηρίζουμε ως mini Masters! Απευθύνονται σε εργαζόμενους για την εδραίωση της θέσης εργασίας τους, σε ανέργους –ανεξαρτήτως ηλικίας- για την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες για την ανάπτυξη των εταιρειών τους με σύγχρονα δεδομένα, σε νέους συνταξιούχους, κ.ο.κ.». 

 

Συνέδριο CNN Greece στο Ε.Β.Ε.Α

 

Κλείνοντας, μεταξύ των προτάσεών του, ο Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής μίλησε για τη μείζονα σημασία της καλλιέργειας επιμορφωτικής συνείδησης, από τα φοιτητικά κιόλας χρόνια. «Η Διά Βίου Μάθηση αποτελεί, νομοτελειακά, στοιχείο επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας! Ως εκ τούτου, θα πρέπει να καλλιεργείται στους νέους μας –από τα φοιτητικά τους χρόνια- η πεποίθηση ότι αξίζει να επενδύουν στη συνεχή επιμόρφωση καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους!», τόνισε.

Στο συνέδριο CNN Insights με συντονιστή τον Διευθυντή του CNN Greece, Δημήτρη Πεφάνη, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι κ.κ.: Άδωνις Γεωργιάδης (Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης), Κυριάκος Πιερακάκης (Υπουργός Παιδείας), Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου (Πρόεδρος Ε.Β.Ε.Α), Σπύρος Πρωτοψάλτης (Πρόεδρος Δ.Σ. & Διοικητής Δ.ΥΠ.Α), κ.ά. 

 

 INFO

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ