19 September 2018

Open Day για Σπουδές Δημοσιογραφίας & Αθλητικής Δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

H Δημοσιογραφία στο ΑΛΦΑ αλλάζει!

Ο Τομέας  Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης διοργανώνει Open Day για Σπουδές Δημοσιογραφίας & Αθλητικής Δημοσιογραφίας την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του,Βαλαωρίτου 9, στις 19.30, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Για όλες τις σύγχρονες εξελίξεις, στο νευραλγικό τομέα της δημοσιογραφίας και των Νέων Μέσων, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι σπουδαστές  Δημοσιογραφίας και Αθλητικής Δημοσιογραφίας, αλλά και για όσους επιθυμούν να το παρακολουθήσουν δωρεάν στο πλαίσιο της γνωριμίας που θα πραγματοποιηθεί με τους καθηγητές του Τομέα.

Αλέξανδρος Σαλαμές, Γιώργος Βένης, Μαρία Άννα Τανάγια, Πάνος Τσακίρης και Χριστίνα Κανατάκη, θα βρίσκονται εκεί προκειμένου να μιλήσουν βάσει της σημαντικής δημοσιογραφικής εμπειρίας που διαθέτουν για όλα τα εφόδια που πρέπει να έχει ο σύγχρονος δημοσιογράφος, ο δημιουργός περιεχομένου, ο PR Manager, αλλά και σπουδαστές του Marketing που επιλέγουν να ασχοληθούν με το Digital Marketing  εν έτη 2018.

Ας γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα την κορυφαία ομάδα που είναι υπεύθυνη για τις Σπουδές Δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης.

  • Αλέξανδρος Σαλαμές  -Υπεύθυνος Τομέα Δημοσιογραφίας ΜΜΕ του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

O Αλέξανδρος Σαλαμές είναι δημοσιογράφος και Μέλος της Ένωσης Συντακτών. Εργάστηκε στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», αρθρογραφώντας ταυτόχρονα σε πλήθος εντύπωνn τοπικής και πανελλαδικής κυκλοφορίας. Το 2011 δημιούργησε την Εταιρεία Παραγωγής και Επικοινωνίας «Art On The Road”. Σήμερα η εταιρεία του εκπροσωπεί το συγκρότημα «Imam Baildi”, ενώ έχει και την ευθύνη της οργάνωσης παραγωγής των ζωντανών εμφανίσεων των καλλιτεχνών του comedylab.gr (Κώστας Μαλιάτσης, Mikeius, Ηλίας Φουντούλης κ.α.). Ο Αλέξανδρος Σαλαμές συνεργάζεται επίσης με το τμήμα Marketing της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ως Creative Copywriter αλλά και με το Noesis ως υπεύθυνος του Digital Marketing .

  • Χριστίνα Κανατάκη

H Χριστίνα Κανατάκη είναι δημοσιογράφος και από τις γνωστότερες και πιο έμπειρες εκπροσώπους της ενημερωτικής – ψυχαγωγικής ζώνης των τηλεοπτικών Μέσων της Θεσσαλονίκης. Παρουσιάζει από το 2001  μία από τις μακροβιότερες ψυχαγωγικές εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση  με τον τίτλο  “Πάρτε Θέση” στη TV100, ενώ στο παρελθόν  έχει υπάρξει παρουσιάστρια σε εκπομπές της TV Μακεδονία. Στο ήδη εντυπωσιακό βιογραφικό της έρχεται να προστεθεί η θητεία της ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στο Ραδιόφωνο του Antenna, η εμπειρία της ως υπεύθυνη επικοινωνίας αλλά και η αρθρογραφία της σε μεγάλα έντυπα της πόλης.

  • Γιώργος Βένης

Ο Γιώργος Βένης είναι δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του αθλητικού τμήματος της TV 100 με πολυετή εμπειρία τόσο σε  τοπικής όσο και πανελλαδικής εμβέλειας Μέσα. Υπήρξε αρχισυντάκτης του αθλητικού τμήματος της TV MΑΚΕΔΟΝΙΑ,  κεντρικός παρουσιαστής εκπομπών στα ραδιόφωνα  Antenna 97,5, Real FM 107,1, Sport 103 καθώς και σε πλήθος έντυπα. Στα αξιοσημείωτα της καριέρας του, το γεγονός, ότι ήταν ο μοναδικός ανταποκριτής των βραβείων Oscar για τη TV MAKEΔΟΝΙΑ και τη TV 100 επί 12 συναπτά έτη.

  • Μαρία Άννα Τανάγια

H Μαρία-Άννα Τανάγια είναι δημοσιογράφος με μεταπτυχιακό πάνω στη Δημοσιογραφία και τα Νέα Μέσα.  Η πολυεπίπεδη επαγγελματική της δραστηριότητα περιλαμβάνει  μεταξύ άλλων συνεργασία με την Huffington Post, creative copywriting, αρχισυνταξία και παρουσίαση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών αλλά και την ίδρυση ενός από τα πιο επιτυχημένα sites της Βόρειας Ελλάδας, το Publishit Magazine. Με το τελευταίο το 2017 κέρδισε το bronze βραβείο στα Regional Media Awards, ενώ στο φετινό “Money Show”, ψηφίστηκε ως μία από εκ των 50 σημαντικότερων “Under 40” επιχειρηματιών στη Βόρεια Ελλάδα.

  • Πάνος Τσακίρης

Ο Πάνος Τσακίρης αναλαμβάνει να καταρτίσει τεχνικά τους δημοσιογράφους, δίνοντας τους ένα επιπλέον εφόδιο που δύσκολα συναντάται σε προγράμματα σπουδών άλλων σχολών δημοσιογραφίας.  Γεννημένος και ζώντας μέχρι τα 22 του χρόνια στις ΗΠΑ, αποφοίτησε από το “Upper Darby High School”, ενώ σπούδασε τεχνικός τηλεπικοινωνιών και H/Y στο Lincoln Technical Institute και σκηνοθεσία και μοντάζ στη New York Film Academy στη πρωτεύουσα του θεάματος, τη Νέα Υόρκη.  Στην Ελλάδα εργάστηκε στις εγκαταστάσεις δορυφορικής τηλεόρασης του ομίλου Antenna, στο τμήμα βίντεο και φωτογραφίας του ομίλου Germanos, ενώ από το 2001 εργάζεται ως μοντέρ και εικονολήπτης στη TV 100.

Η δημοσιογραφία αλλάζει. Το ερώτημα είναι, εσύ θα ακολουθήσεις;

Στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Σήμερα – Επαγγελματίας Αύριο. Πίστεψέ το!

Για Δωρεάν Κράτηση Θέσης Συμπλήρωσε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας:

Error: Contact form not found.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις Σπουδές Δημοσιογραφίας και εγγραφές στα νέα τμήματα Σεπτεμβρίου:

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ