30 December 2019

Προετοιμασία για τις Πανελλήνιες: Η Σημασία του Χριστουγεννιάτικου Break

Χριστούγεννα, Διακοπές, Ξεκούραση, Οικογενειακή Θαλπωρή… Αυτές οι λέξεις φαντάζουν μαγικές στο μυαλό κάθε παιδιού ή ενήλικα, μαθητή ή εργαζόμενου… Η σημασία ωστόσο, του Χριστουγεννιάτικου Break είναι ιδιαίτερα βαρύνουσα στην περίπτωση των μαθητών της Γ’ Λυκείου, που έχουν επιδοθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς στην προετοιμασία για τις Πανελλήνιες!

Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι ο πρώτος και κρισιμότερος «σταθμός» για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων. Είναι η στιγμή που πρέπει να μαζέψουν την ύλη που έχουν διδαχθεί τους προηγούμενους μήνες, μέσα από μια καλή επανάληψη.

Είναι προφανές ότι, όλους τους προηγούμενους μήνες δέχτηκαν πρωτόγνωρη πίεση στην προσπάθειά τους να συνδυάσουν σχολείο και φροντιστήριο, με πολλά διαγωνίσματα σε όλα τα μαθήματα της ύλης. Έτσι, λογικό είναι, κάποια πράγματα να έμειναν πίσω ή να διαβάστηκαν επιφανειακά. Μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, πρέπει πρώτα από όλα να ξεκουράσουν το μυαλό τους και μέσα από έναν καλό προγραμματισμό να συνδυάσουν τις διακοπές τους, με επανάληψη στα βασικά πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.

Συνεπώς, οργανωμένο διάβασμα, ξεκούραση, ή και τα δύο; Οι μαθητές που δεν θα ξεκουραστούν στις διακοπές των Χριστουγέννων, θα είναι σε θέση να διαβάζουν σωστά μέχρι το τέλος της χρονιάς; Ή το άγχος των εξετάσεων και η υπερπροσπάθεια να καλύψουν τα οποιαδήποτε κενά κατά την προετοιμασία για τις πανελλήνιες τους κάνει κακό, αντί για καλό;

Διακοπές = διακόπτω αυτό που έκανα μέχρι τώρα και κάνω κάτι διαφορετικό!

«Διακοπές» σημαίνει διακόπτω αυτό που έκανα μέχρι τώρα και κάνω κάτι διαφορετικό. Άρα, δεν τίθεται θέμα για τη θέση των σχολικών βιβλίων μέσα σε αυτές τις 15 ημέρες των διακοπών των Χριστουγέννων. Η θέση τους είναι μακριά… στη βιβλιοθήκη, στη σχολική τσάντα και γενικά, οπουδήποτε αλλού από εκεί που είναι οι μαθητές! Τόσο απόλυτα και τόσο κάθετα.

Από την άλλη, αν μέχρι τώρα δεν… έχεις ανοίξει βιβλίο, ή έχεις μείνει πολύ «πίσω», καλό είναι να αφιερώσεις μέρος από τις διακοπές σου στο οργανωμένο διάβασμα, 2-3 ώρες την ημέρα, και -ακόμα καλύτερα- με τη βοήθεια καθηγητή, ή κάποιου πιο επιμελή και «δυνατού» (στα μαθήματα) συμμαθητή σου, εάν αυτό είναι εφικτό!

Προετοιμασία για τις Πανελλήνιες: Σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός!

«Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις». Σύμφωνα με τους πρώτους 3 στίχους της περίφημης «Ιθάκης» του Κωνσταντίνου Καβάφη», σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι…

Μεταφορικά λοιπόν, σημασία δεν έχει η επιτυχία, αλλά η προσπάθεια!

Βάλε τα δυνατά σου σε αυτό το «ταξίδι» για προετοιμασία για τις πανελλήνιες, αλλά κι αν δεν τα καταφέρεις στο τέλος στις Πανελλαδικές, δες το «ποτήρι μισογεμάτο», γιατί «κάθ΄εμπόδιο για καλό»!

Με λίγα λόγια, η εισαγωγή σε ένα τμήμα των ΑΕΙ ή ΤΕΙ δεν αποτελεί μονόδρομο για το μέλλον σου!

Τουναντίον! Μπορείς κάλλιστα να προσανατολιστείς σε σπουδές ΙΕΚ, σε κάποιο ιδιωτικό ΙΕΚ με κύρος και παράδοση στην εκπαίδευση, όπως το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα, ή Θεσσαλονίκη!

Στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ σήμερα, επαγγελματίας αύριο! Πίστεψέ το!

Έχοντας συνάψει συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης και διαθέτοντας ένα ισχυρό δίκτυο 4.000 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη αποτελεί σίγουρα την ΑΛΦΑ επιλογή για σπουδές, διασφαλίζοντας παράλληλα, ως Σύμβολο Επαγγελματικής Επιτυχίας, την έγκαιρη και συνεχή διασύνδεση των σπουδαστών του με την αγορά εργασίας και «υπογράφοντας» την επαγγελματική επιτυχία των αποφοίτων του.

ΙΕΚ ΑΛΦΑ The Job Center: Το μεγαλύτερο και πληρέστερο Γραφείο Εργασίας εκπαιδευτικού φορέα

Όλοι οι σπουδαστές και απόφοιτοι του ΙΕΚ ΑΛΦΑ έχουν στη διάθεσή τους το μεγαλύτερο και πλέον αποτελεσματικό Γραφείο Εργασίας εκπαιδευτικού φορέα στη χώρα μας, τόσο σε επίπεδο εξασφαλισμένης πρακτικής άσκησης -αμειβόμενης σε πολλές περιπτώσεις!- όσο και σε επίπεδο απορρόφησης στην αγορά εργασίας, σε ένα ευρύ δίκτυο 4.000 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, το The Job Center του ΙΕΚ ΑΛΦΑ:

  • Λειτουργεί υποστηρικτικά σε θέματα σύνταξης βιογραφικού σημειώματος, προετοιμασίας για τη συνέντευξη εργασίας, επαγγελματικού προσανατολισμού κ.ά.
  • Ενημερώνει τους σπουδαστές και αποφοίτους για τις διαθέσιμες θέσεις που σχετίζονται με την ειδικότητά τους, τόσο σε επίπεδο πρακτικής άσκησης όσο και σε επίπεδο εργασίας
  • Προωθεί στις εταιρείες, τα βιογραφικά των σπουδαστών και των αποφοίτων που ταιριάζουν με την περιγραφή των θέσεων τις οποίες επιθυμούν να καλύψουν
  • Πληροφορεί τους σπουδαστές και αποφοίτους για τα διαθέσιμα σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στον τομέα τους
  • Διοργανώνει ημερίδες, σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης, καθώς και τις Ημέρες Καριέρας, προκειμένου οι σπουδαστές και απόφοιτοι του ΙΕΚ ΑΛΦΑ να έρχονται σε επαφή με εκπροσώπους κορυφαίων εταιρειών όλων των κλάδων της αγοράς και να δίνουν συνεντεύξεις εργασίας σε εν δυνάμει μελλοντικούς τους εργοδότες

Η εκπαιδευτική οικογένεια του ΙΕΚ ΑΛΦΑ σας εύχεται Χαρούμενα Χριστούγεννα και μια νέα χρονιά, γεμάτη ελπίδα και ΠΙΣΤΗ.

Γιατί όλα είναι πιο όμορφα… if you just BELIEVE.

  1. PS. Και να θυμάστε ότι πάντα υπάρχει ένα… back up plan!

ΙΕΚ ΑΛΦΑ. BELIEVE.

INFO:

  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ