30 August 2019

Σπουδές Μουσικής: Κάντε το πάθος σας για τη μουσική επάγγελμα.

Διοχέτευσε την καλλιτεχνική σου «φλέβα» σε κορυφαίου επιπέδου σπουδές μουσικής

Αγαπάς τη μουσική, είσαι καλλιτεχνικός τύπος και θες να μετατρέψεις το χόμπι σου στο μελλοντικό σου επάγγελμα; Αν ανήκεις στους λάτρεις της μουσικής, δες παρακάτω ποιες είναι οι ιδανικές σπουδές για εσένα, ξεκινώντας από τις σπουδές Μουσικής-Τραγουδιού!

Σπουδές Μουσικής-Τραγουδιού

Οι περισσότεροι από εμάς σιγοτραγουδάμε αγαπημένα τραγούδια σε μια βόλτα στο αυτοκίνητο ή φωναχτά στο… μπάνιο μας!

Αν θέλεις όμως να ασχοληθείς σοβαρά -ήτοι επαγγελματικά!- με το τραγούδι και να κάνεις καριέρα στο χώρο ή να αποκτήσεις τις βάσεις για να συνεχίσεις την καλλιτεχνική σου πορεία σε οποιονδήποτε χώρο της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, οι σπουδές Μουσικής-Τραγουδιού στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ είναι το «εισιτήριό» σου για την επιτυχία!

Επιλέγοντας την ειδικότητα «Μουσική – Τραγούδι», που εντάσσεται στον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, μαθαίνεις δίπλα σε επαγγελματίες,  τις βασικές τεχνικές τραγουδιού και αποκτάς όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ξεχωρίσεις στον χώρο!

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές σου, έχεις όλες τις θεωρητικές γνώσεις και δεξιότητες για να καταφέρεις να αναδείξεις το ταλέντο σου και να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα, περνώντας από το ερασιτεχνικό επίπεδο στο επαγγελματικό!

Σπουδές Μουσικής Τεχνολογίας

Γιατί να σπουδάσεις Μουσική Τεχνολογία;

Μα γιατί απλά αγαπάς τη μουσική!  Ή γιατί είσαι συνθέτης, μαέστρος ή εκτελεστής κάποιου μουσικού οργάνου και ενδιαφέρεσαι να μάθεις να χρησιμοποιείς τα εργαλεία που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία για να υλοποιήσεις τις μουσικές σου ιδέες!

Σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω κατηγορίες κι αν ανήκεις, μία είναι η επιλογή για ΣΠΟΥΔΕΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ σήμερα, ώστε να γίνεις ένας ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ αύριο: ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Κάνε click εδώ και κάνε το όνειρό σου πραγματικότητα!

Σπουδές Ηχοληψίας

Ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της μουσικής παραγωγής είναι η καταγραφή και η μετέπειτα επεξεργασία του ήχου. Ο ηχολήπτης είναι ο ειδικός που αναλαμβάνει να αποτυπώσει την ερμηνεία του δημιουργού–ερμηνευτή, να την επεξεργαστεί και να την τελειοποιήσει μέσα στο studio.

Είναι υπεύθυνος τόσο για τη σωστή λήψη της κάθε μουσικής πηγής (τοποθέτηση μικροφώνων), όσο και για την ηχογράφηση, editing, μίξη, mastering, για να φτάσει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, που είναι η παραγωγή cd.

Είτε πρόκειται για ηχογράφηση μέσα στο studio, είτε για συναυλία,  ηχοληψία σε ραδιόφωνο -τηλεόραση, κινηματογράφο, θέατρο, είναι ο επαγγελματίας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για να χειρίζεται τον υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό (κονσόλες, περιφερειακά κλπ.), και έτσι να συμβάλλει ενεργά στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αναφορικά με τον ήχο.

Εάν θες κι εσύ να ανήκεις στους κορυφαίους επαγγελματίες του είδους, ρίξε μια ματιά εδώ.

Σπουδές Χορού

Άρρηκτα συνδεδεμένες με τη μουσική, οι σπουδές χορού, που εντάσσονται στον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών και στις αποκαλούμενες Performing Arts, αποτελούν μια επιλογή που δεν την κάνεις αβίαστα! Ο χορός είναι μια απόλυτα πειθαρχημένη και απαιτητική διαδικασία, με βασικό στόχο την ψυχαγωγία, δηλαδή την ανάταση ψυχής, αλλά και την καλλιέργεια του πνεύματος.

Ως σπουδαστής στην ειδικότητα «Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού» στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, διδάσκεσαι μουσική, ιστορία της τέχνης, πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα, χορό-κινησιολογία, αυτοσχεδιασμό, κ.ά, ώστε να αποκτήσεις την ολοκληρωμένη κατάρτιση που θα σου επιτρέψει να ξεχωρίσεις σε μια χορευτική παράσταση!

Ανάπτυξε τον καλλιτέχνη που κρύβεις μέσα σου και ξεδίπλωσε το ταλέντο σου, δίπλα στους καλύτερους! Στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ σήμερα, επαγγελματίας αύριο. Πίστεψέ το!

[su_button url=”/tomeis-spoydwn/mme/moysikh-me-technologia/” style=”flat” background=”#14a01a” size=”13″ center=”yes”]Ενημερώσου σήμερα![/su_button]

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα νέα τμήματα Σεπτεμβρίου:

  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ