21 February 2023

«Τι να σπουδάσω;» -19 Τομείς Επαγγελμάτων για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει!

Τελείωσα το σχολείο «Τι να σπουδάσω;» ΙΕΚ ΑΛΦΑ

«Τελείωσα το σχολείο! Και τώρα τι; Τι να σπουδάσω;»

Το συγκεκριμένο ερώτημα ταλανίζει χιλιάδες νέους που δυσκολεύονται να επιλέξουν ποιον δρόμο μετα-λυκειακής εκπαίδευσης να ακολουθήσουν και ποιο επάγγελμα να κάνουν, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης με άνθηση της ανεργίας και μισθούς «εργασιακού μεσαίωνα».

«Τι να σπουδάσω μαμά;». Απάντηση στην παραπάνω ερώτηση μπορείς να δώσεις μόνο ΕΣΥ!

Τα μεγαλύτερα μυστικά που οδηγούν στην επαγγελματική επιτυχία είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς και αυτό που σου ταιριάζει! Οι πιθανότητες να πετύχεις είναι πολύ μεγαλύτερες όταν σου αρέσει αυτό που κάνεις και όταν κάνεις κάτι για το οποίο νοιάζεσαι, από το να ασχοληθείς με ο,τιδήποτε άλλο.

Τι να σπουδάσω; Πώς να κάνεις τη σωστή επιλογή σπουδών

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις για τη σωστή επιλογή σπουδών είναι να αποκτήσεις αυτογνωσία: να μάθεις ποιος είσαι, τι θέλεις και τι μπορείς να κάνεις! Να είσαι σίγουρος για τα ενδιαφέροντα, τις κλίσεις, τις προτιμήσεις, τα ταλέντα σου, διερευνώντας παράλληλα τις ικανότητες και τις δεξιότητές του. Ένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού θα βοηθούσε πολύ σε αυτό το κομμάτι!

Ερωτήματα όπως:


• Πως ανταποκρίνεσαι κάτω από πίεση;
• Πως συμπεριφέρεσαι σε ομάδες;
• Είσαι ικανός να βάζεις στόχους;
• Είσαι υποστηρικτικός;
• Έχεις παρακίνηση;
• Μπορείς να δουλέψεις κάτω από καθεστώς με δομές/νόρμες;
• Είσαι πειθαρχημένος;


μπορούν να σε βοηθήσουν να σε βοηθήσουν να αναπτύξεις μια πιο δομημένη συλλογή σκέψεων ούτως ώστε να βρεις τον τομέα σταδιοδρομίας που σου ταιριάζει. Το να βρεις το πάθος σου είναι ίσως το πιο δύσκολο έργο για την καριέρα και τη ζωή σου γενικότερα. Με τους σωστούς όμως τρόπους μπορείς να ανακαλύψεις αυτό που πραγματικά αγαπάς και να πάρεις μια απόφαση που θα σου δείξει το δρόμο προς την επιτυχία.
Τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να αναλογιστείς είναι τα ενδιαφέροντα και οι αξίες σου. Αφιέρωσε λίγο χρόνο και σκέψου τι πραγματικά σε ευχαριστεί και σε γεμίζει χαρά και πληρότητα; Ανακάλυψε τα ταλέντα, τα χόμπι σου και συνδύασε τα. Έτσι μόνο θα καταλάβεις σε ποιους τομείς έχεις κλίση.


Στη συνέχεια λάβε υπόψη τις δεξιότητες-δυνατότητες σου. Πχ προτιμάς κάτι θεωρητικό η πρακτικό; Κατά τα σχολικά σου χρόνια σε ποια μαθήματα τα κατάφερνες καλά και σε ποια «υστερούσες»; Ζύγισε τα ερωτήματα αυτά στο μυαλό σου και θα έχεις μια καλύτερη κατανόηση των επαγγελμάτων που μπορεί να σου ταιριάζουν.

Οι κλίσεις, τα ενδιαφέροντα, τα ταλέντα και οι καλύτερες επιδόσεις σε ορισμένα μαθήματα είναι ένα πρώτο κριτήριο για τα επαγγέλματα στα οποία μπορείς να οδηγηθείς.

Περίπου 80% των ανθρώπων σήμερα υποαπασχολούνται, δηλαδή εργάζονται σε δουλειές στις οποίες δεν αξιοποιούν όλα τους τα ταλέντα και τις ικανότητες. Μόνο το 5% δηλώνουν ότι στη δουλειά τους χρησιμοποιούν το πλήρες δυναμικό τους και ότι η δουλειά τους, τους αρέσει και τους ευχαριστεί. Σε δουλειά που δεν σου αρέσει δεν έχεις μέλλον!

Το πιο σημαντικό λοιπόν είναι να πάρεις τη σωστή απόφαση στο ερώτημα «τι να σπουδάσω;». Για να γίνει όμως αυτό, προηγείται μια άλλη κρίσιμη απόφαση: «πού να σπουδάσω και γιατί;». Και σε αυτό το σημείο, οφείλεις να κάνεις την ΑΛΦΑ επιλογή, διαλέγοντας τον εκπαιδευτικό φορέα που μπορεί να διαγνώσει -με τα πλέον αξιόπιστα tests επαγγελματικού προσανατολισμού και με κορυφαίους Σύμβουλους Εκπαίδευσης– τα ταλέντα και τις ικανότητές σου και να σου παρέχει ποιοτικές σπουδές για το επάγγελμα στο οποίο είσαι γεννημένος να πετύχεις.

Η ποιότητα της εκπαίδευσης δεν επιτρέπει συμβιβασμούς. Το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης που θα επιλέξεις θα είναι « το σπίτι σου» για τα επόμενα χρόνια. Η επιλογή της σωστής κατεύθυνσης είναι σημαντική, διότι μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη μελλοντική σου σταδιοδρομία. Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σου προσφέρει μια ποικιλία προγραμμάτων που συνεχώς εμπλουτίζονται με νέες δεξιότητες και επαγγέλματα, ακολουθώντας τις εξελίξεις και τις τάσεις της εποχής. Και φυσικά, με ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Την άμεση είσοδο σου στον εργασιακό βίο! Η επαγγελματική σχολή του ΙΕΚ ΑΛΦΑ σου προσφέρει πρακτική άσκηση, επιτρέποντας την απόκτηση προϋπηρεσίας-εμπειρίας, κάτι που αποτελεί σύνηθες πρόβλημα σε όσους μπαίνουν πρόσφατα στην αγορά εργασίας. Γιατί είσαι γεννημένος να πετύχεις! Απλά Πίστεψέ το!

 

Επιλογή «Τι να σπουδάσω;» 

 

Στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΣΗΜΕΡΑ, Επαγγελματίας ΑΥΡΙΟ! Πίστεψέ το!

Όταν ξέρεις ότι η απόφασή σου για σπουδές, σχετίζεται άμεσα με το επαγγελματικό σου μέλλον, τότε η επιλογή μπορεί να είναι μόνο μία: ΙΕΚ ΑΛΦΑ!

Διαθέτοντας τεχνογνωσία και πείρα στο χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και ένα ισχυρό δίκτυο 4.000 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη αποτελεί Σύμβολο Επαγγελματικής Επιτυχίας, γιατί δεν διασφαλίζει απλά τη διασύνδεση των σπουδαστών του με την αγορά εργασίας, αλλά «υπογράφει» την επαγγελματική επιτυχία των αποφοίτων του.

Η συνέπεια στην παροχή ποιοτικών προγραμμάτων σπουδών για 95 περιζήτητες ειδικότητες, με καθηγητές-καταξιωμένους επαγγελματίες στην αγορά εργασίας, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμένα εργαστήρια υψηλών προδιαγραφών, καθιστούν την παρουσία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ δυναμική, μείζονος σημασίας και πρότυπη στο χώρο της σύγχρονης ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, η ποιοτική θεωρητική και πρακτική κατάρτιση είναι βασισμένη στα πρότυπα και τις προδιαγραφές κορυφαίων ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών φορέων. Θέτουμε γερά θεμέλια για το επαγγελματικό μέλλον των σπουδαστών μας, γιατί για όλους εμάς, το μέλλον των νέων που μας εμπιστεύονται είναι αδιαπραγμάτευτη αξία και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ!

Μόνο η εγγραφή σου στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, εγγυάται ολοκληρωμένη εκπαίδευση και επαγγελματική επιτυχία, και μάλιστα με επιδότηση διδάκτρων 40% για τα νέα τμήματα Σεπτεμβρίου!

19 Τομείς Επαγγελμάτων -Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει και με επιδότηση διδάκτρων 40% για τα Νέα Τμήματα Σεπτεμβρίου 2023!

Και να θυμάσαι.. το να βρεις το πάθος σου είναι ένα ταξίδι. Τα ενδιαφέροντα σου μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Μην βάζεις τα όνειρα σου σε δεύτερη μοίρα. Η καριέρα σου είναι το μέλλον σου και η πραγματοποίηση των ονείρων σου είναι αυτό που θα σε κάνει στ’ αλήθεια ευτυχισμένο. Δεν είναι απαραίτητο λοιπόν να επικεντρωθείς σε ένα μόνο κλάδο.

Στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ μπορείς να συνδυάσεις 2 ειδικότητες, επιλέγοντας ένα επάγγελμα με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση βάση στατιστικών και ταυτόχρονα να το συνδυάσεις με κάτι άλλο που σε ενδιαφέρει, κάτι που αγαπάς. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί και με μια πιστοποίηση! Επίσης, κατά την διάρκεια των σπουδών σου, θα έρθεις σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου που σε ενδιαφέρει, οι οποίοι θα σου μεταφέρουν γνώσεις και εμπειρίες άκρως κατατοπιστικές και χρήσιμες, από την καθημερινή πραγματικότητα μιας συγκεκριμένης εργασίας μέχρι και τις δεξιότητες-ευκαιρίες στον κλάδο.
Τέλος, μην ξεχνάς ότι τα σεμινάρια είναι το ήμισυ του παντός. Η αγορά εργασίας έχει γίνει άκρως απαιτητική με συνεχείς εξελίξεις σε όλους τους τομείς. Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σου παρέχει πλήθος σύγχρονων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, προσφέροντας συνεχή επιμόρφωση και εμπειρία στο ενεργητικό σου έτσι ώστε να ενσωματωθείς εύκολα και σωστά στην αγορά εργασίας και παράλληλα να διευρύνεις όσο το δυνατόν περισσότερο τους ορίζοντες σου.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα νέα τμήματα Σεπτεμβρίου 2023:

  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 2105279500
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 2104120313
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ