14 January 2020

Πληροφορική: H Top Επαγγελματική Επιλογή και το 2020

Πληροφορική Επάγγελμα ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Σπούδες πληροφορικής και επαγγελματική αποκατάσταση πάνε και το 2020 μαζί

Είναι γεγονός πως το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης είναι δύσκολο σήμερα. Επηρεασμένοι από τη δυσκολία αυτή και την αβεβαιότητα για το μέλλον που «γεννούν» η οικονομική κρίση και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, πολλοί έφηβοι και γονείς αναζητούν σπουδές σε κλάδους με υψηλά ποσοστά επαγγελματικής αποκατάστασης! Στην αναζήτηση αυτή λοιπόν, το «δίδυμο» Πληροφορική και επαγγελματική αποκατάσταση τερματίζει πρώτο και… με διαφορά!

Θες το GDPR, θες η γιγάντωση του ηλεκτρονικού εμπορίου -των γνωστών και προσφιλών σε όλους μας e-shops!- θες τα social media… όλα σήμερα είναι digital και προωθούνται, κυρίως, μέσω digital marketing, καθιστώντας την Πληροφορική ως top επαγγελματική επιλογή και το 2020!

Ο κόσμος των Υπολογιστών δεν σταματάει να εξελίσσεται και να συναρπάζει… Πρόκειται για τα επαγγέλματα του παρόντος και του μέλλοντος! Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο κλάδος αυτός όχι μόνο θα αντέξει, αλλά μελλοντικά θα ανοίξει και θέσεις εργασίας εντελώς καινούργιες, που σήμερα ακόμη δεν μπορούμε να τις φανταστούμε.

Σήμερα η ζήτηση είναι μεγάλη και αυξάνεται σταδιακά, αφού οι σχετικές εταιρείες (ψηφιακής τεχνολογίας & τηλεπικοινωνιών, δημιουργίας και στησίματος των e-shops, ανάπτυξης εφαρμογών/πολυμέσων/video games, κλπ.) ξεφυτρώνουν η μία μετά την άλλη, ενώ στον κλάδο της Πληροφορικής εμφανίζονται ειδικότητες υψηλής ειδίκευσης, όπου παρατηρούνται ελλείψεις προσωπικού. Για να το θέσουμε δηλαδή πολύ απλά, στη γλώσσα της νεολαίας, η Πληροφορική για την επαγγελματική αποκατάστασή σου είναι… «σιγουράκι»!

 

Γιατί Πληροφορική στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ;

Στην υπηρεσία της δικής σου επαγγελματικής διαφοροποίησης και επιτυχίας, η υψηλά ποιοτική και σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία που εφαρμόζει το ΙΕΚ ΑΛΦΑ συνίσταται:

 • Στο γεγονός ότι το ΙΕΚ ΑΛΦΑ είναι πιστοποιημένη Ακαδημία Δικτύων Cisco (Cisco Networking Academy), συνεπώς, ως σπουδαστής μας, έχεις τη δυνατότητα παράλληλα με τις σπουδές σου να αποκτήσεις τις περιζήτητες πιστοποιήσεις CCNA και CCNP
 • Στα σύγχρονα προγράμματα σπουδών, ενημερωμένα με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου
 • Στη σύνδεση των τεχνικών γνώσεων με πραγματικές επιχειρησιακές εφαρμογές, ώστε να είσαι σε θέση να διεκδικήσεις διοικητικές θέσεις στον κλάδο των Νέων Τεχνολογιών
 • Στη διδασκαλία από πιστοποιημένους καθηγητές, καταξιωμένους επαγγελματίες της αγοράς εργασίας
 • Στα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια
 • Στη δυνατότητα παρακολούθησης δωρεάν σεμιναρίων, ημερίδων και διαλέξεων, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πληροφορικής του Education Festival, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη
 • Στις ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και εργασίας στις μεγαλύτερες εταιρείες της αγοράς -δίκτυο 4.000 συνεργaζόμενων επιχειρήσεων
 • Στη συμμετοχή στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει κάθε χρόνο το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, όπου συμμετέχουν κορυφαίες εγχώριες και πολυεθνικές εταιρείες και γνωρίζεις εν δυνάμει μελλοντικούς σου εργοδότες
 • Στο ευέλικτο ωράριο μαθημάτων
 • Στη δυνατότητα παρακολούθησης μέσω e-learning
 • Στα ολιγομελή τμήματα

 

Επιλέγοντας σπουδές Πληροφορικής & Υπολογιστών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, είσαι σίγουρα μέσα στο… παιχνίδι!

«Υπόγραψε» την επαγγελματική σου καταξίωση, σπουδάζοντας σε 4 περιζήτητες ειδικότητες:

 

 

Ο «Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ» είναι ο απαραίτητος επαγγελματίας σε κάθε εταιρεία, για την υποστήριξη των μηχανογραφικών εφαρμογών της και για την ανάπτυξη εξειδικευμένων εφαρμογών, ανάλογα με τις ανάγκες της. Αναπτύσσει δικτυακές εφαρμογές για την παροχή δεδομένων και την αποθήκευση αυτών σε κεντρική βάση διαχείρισης δεδομένων.

 

 

Σπουδάζοντας «Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών», αποκτάς τις γνώσεις των σύγχρονων τεχνολογιών επικοινωνίας και παράλληλα μαθαίνεις πώς να χειρίζεσαι αποδοτικότερα τις σύγχρονες τεχνολογίες επικοινωνίας, προς όφελος της εταιρείας στην οποία εργάζεσαι και των αναγκών της.

 

 

Ο «Τεχνικός Η/Υ» είναι ο επαγγελματίας, ο οποίος με τις εξειδικευμένες γνώσεις του, επισκευάζει υπολογιστές, τηλεφωνικά κέντρα, εκτυπωτές και πάσης φύσεως τηλεπικοινωνιακές και δικτυακές συσκευές. Είναι εκείνος που θα δώσει την τεχνική μελέτη που απαιτείται, για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη μιας επιχείρησης.

 

Ως «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ Web designer – Developer/ Video Games)», είσαι ο επαγγελματίας που ασχολείται με την κατασκευή εξειδικευμένων εφαρμογών, την κατασκευή ιστοσελίδων και την προβολή εταιρειών στο διαδίκτυο, την κατασκευή e-shops που έχουν ιδιαίτερη ζήτηση στις μέρες μας, καθώς και με την προώθηση εταιρειών μέσω διαφημιστικής καμπάνιας με Google Adwords, ή μέσω Social Media.

 

Παρέχοντας ποιοτική θεωρητική και πρακτική κατάρτιση και ισχυρό κρατικό πτυχίο ΙΕΚ που οδηγεί στην επαγγελματική επιτυχία, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ αποτελεί τη Νο1 επιλογή για σπουδές Πληροφορικής!

Πάτα Enter στην Επιτυχία σου, με Σπουδές Πληροφορικής στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ!

 

Κλείσε ΣΗΜΕΡΑ ραντεβού με έναν εξειδικευμένο Σύμβουλο Εκπαίδευσης, σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη και εξασφάλισε ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ, για εγγραφή στα Nέα Tμήματα Φεβρουαρίου:

 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406

Ή δήλωσε το ενδιαφέρον σου, με ένα click ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ