4 December 2017

Συμμετοχή του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του BABY STORY

Χαμόγελα και χριστουγεννιάτικες κατασκευές θα μοιράσουν οι σπουδαστές του Τομέα Παιδαγωγικών και της ειδικότητας Υποκριτικής- Τέχνης Θεάτρου/ Κινηματογράφου του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνει ο Παιδικός Σταθμός BABY STORY, το Σάββατο 09/12, 10:00- 14:00, στο χώρο του, Πολυτεχνείου 67 στην Ευκαρπία.

 

Το Baby Story είναι ένα Εκπαιδευτήριο Προσχολικής Αγωγής Ευρωπαϊκών Προτύπων που στο σύνολό του στηρίζεται στο σύστημα ανάπτυξης της παιδικής ευφυίας σύμφωνα με την θεωρία της πολλαπλής Νοημοσύνης του Howard Garner. Φιλοδοξία των ανθρώπων του είναι η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας μέσω της Γνωστικής, Ηθικής και Κοινωνικής διεύρυνσης  του παιδιού.

 

Κύριος στόχος του Χριστουγεννιάτικου αυτού Bazaar είναι η ψυχαγωγία και επιμορφωτική διασκέδαση παιδιών, ηλικίας 2 με 6 ετών, από τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, σε ένα γιορτινό χριστουγεννιάτικο πνεύμα, όπως και η πώληση χειροτεχνιών και χριστουγεννιάτικων δημιουργιών. Τα  έσοδα που θα προκύψουν προορίζονται για το Χαμόγελο του Παιδιού και την οικονομική ενίσχυση της Εκκλησίας Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Ευκαρπία.

 

Οι σπουδαστές της Υποκριτικής- Τέχνης Θεάτρου/ Κινηματογράφου θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή ετοιμάζοντας τον Αϊ Βασίλη για φωτογραφίες με τα παιδιά στο πλαίσιο της δράσης «Το γράμμα του Αϊ Βασίλη». Ακολουθούν οι σπουδαστές του Τομέα Παιδαγωγικών, οι οποίοι θα προσθέσουν το λιθαράκι τους με μία μουσικοκινητική δράση συνοδευόμενη από ένα τραγουδάκι στη νοηματική, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού προς τα παιδιά με ειδικές ικανότητες. Από την εκδήλωση δε θα λείψει η δημοσιογραφική κάλυψη από τους σπουδαστές του Τομέα ΜΜΕ και ειδικότερα της Δημοσιογραφίας, οι οποίοι θα καλύψουν το γεγονός on camera, με τη λήψη στιγμιότυπων από το Bazaar και τη συλλογή δηλώσεων από το κοινό για τις εντυπώσεις του σχετικά με την εκδήλωση αυτή.

 

Η συνεργασία των δύο εκπαιδευτικών οργανισμών συνδυάζει την άρτια εκπαίδευση των σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης μιας και θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν άμεσα στο πρακτικό κομμάτι των σπουδών τους, καθώς και την επιπλέον επιμόρφωση του προσωπικού του Παιδικού Σταθμού BABY STORY.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ