2 February 2018

H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βραβεύει το ΙΕΚ ΑΛΦΑ στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Βράβευση Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ΙΕΚ ΑΛΦΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ

 

Ακόμα μία σημαντική βράβευση που επιβεβαιώνει την πρωταγωνιστική θέση του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στις σπουδές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα των βραβείων και διακρίσεων που αποσπούν κάθε χρόνο οι σπουδαστές Επισιτισμού του κορυφαίου ΙΕΚ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη, από τη συμμετοχή τους στις μεγαλύτερες διοργανώσεις και εκθέσεις του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου.

Ο λόγος για τη βράβευση των σπουδαστών Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ!

Οι ταλαντούχοι και άρτια καταρτισμένοι σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλάστης» του κορυφαίου εκπαιδευτικού φορέα παρουσίασαν γευστικές δημιουργίες με αυθεντικά προϊόντα των νησιών του Βορείου Αιγαίου, όπως μαστίχα από τη Χίο, λουκούμια Ικαρίας, κρασί της Σάμου, γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες από τη Λέσβο. Το αποτέλεσμα ενθουσίασε τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνο Αδαμίδη, που προχώρησε στη βράβευσή τους, ενώ τόσο ο Αρχιμάγειρας του Αγίου Όρους και Αρχιμανδρίτης Πατέρας Επιφάνιος, της Μονής Μυλοποτάμου, όσο και η πολυβραβευμένη executive chef, κ.Νανά Γκαμπούρα, τους έδωσαν θερμά συγχαρητήρια για το έργο τους και τους ευχήθηκαν καλή συνέχεια στις σπουδές τους και καλή επιτυχία στην επαγγελματική τους πορεία, αφού αποφοιτήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολυβραβευμένη σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη και προαγωγή του γαστρονομικού μας πολιτισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, οι σπουδαστές Επισιτισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ εξειδικεύονται στην ανάδειξη αυθεντικών, παραδοσιακών γεύσεων από κάθε γωνιά της Ελλάδος, όπως εν προκειμένω έπραξαν με επιτυχία στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, στη συνέργεια με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, δημιουργώντας γευστικά επιδόρπια με περίφημα τοπικά προϊόντα των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ